SLU i Skara. Foto: Jens Prytz / P4 Skaraborg Sveriges Radio
UTBILDNING

Oro och ilska på SLU i Skara

5:38 min

Flytten av flera utbildningsprogram på Sveriges Lantbruksuniversitet SLU från Skara till Uppsala ska vara genomförd och klar läsåret 2015/2016. Just nu sliter personalen i Skara med att hinna förbereda den stora flytten parallellt med ordinarie utbildningsverksamhet. 

Prefekt Jenny Yngvesson är kritisk till hur SLU:s ledning hanterar flytten och känner att lärosätets ledning lämnat SLU i Skara utan stöttning.

– Det finns en stress som ligger som en grå filt över allting man gör i vardagen. Man glömmer bort stressen under tiden man jobbar med studenterna och vår forskning, som vi brinner för, men när man får lite tid att tänka så kommer man ihåg hur rörigt och osäkert allt känns. Då behöver man ett starkt stöd från sin ledning. Det känner vi inte att vi har.

Jenny Yngvesson säger att arbetet kring flytten av utbildningsprogram från Skara till Uppsala kräver mer resurser än man har i Skara. Men finansiering av några extra resurser har inte kommit från ledningen.

Personalen påverkas negativt av hela situationen, säger Jenny Yngvesson och berättar att besöken hos företagshälsan ökat. Personal har också valt att sluta sina anställningar sedan beslutet om att flytta utbildningarna fattades i februari i år.

– Vi har personal så vi klarar undervisningen under nästa läsår. Men nu får det inte bli värre.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista