Skövde

Polisen varnar barn: Följ inte med okänd man i bil

2:49 min

Den senaste veckan har det hänt vid två tillfällen att en man försökt locka med småflickor i sin bil. Nu varnar polisen barn, och uppmanar till försiktighet.

Första tillfällen var mitt på dagen för en vecka sedan i Skultorp, då en man försökte locka in en flicka i sin bil med löfte om godis. Flickan berättade för sina föräldrar, som kontaktade polisen.

Igår kväll hände det igen att en man försökte locka in en flicka i en bil, den här gången i Tidan.

Polisen har inte fått in några formella anmälningar men vill nu ändå gå ut med en varning, även om det inte alls är säkert att det handlar om samma person - eller ens att mannen har brottsligt uppsåt.

– Det är inte säkert att det har begåtts något brott, men vi vill ändå gå ut och berätta. Och att man tänker på att man är lite vaksam och inte följer med någon i en bil som stannar, säger utredningsbefäl Marlene Andersson Wikman.

Vad ska barnen göra om de råkar ut för det här?
– Allmänt råd är att inte följa med någon man inte känner. För vår del vore det mycket värt om man kunde skriva ner registreringsnummer eller ta kort på bilen. Det skulle hjälpa oss.

Finns det anledning att vara orolig?
– Man ska alltid vara vaksam. Det här är ingen skräckpropaganda, men vi ska vara rädda om våra barn just nu, så de tänker sig för lite.