GÖTENE

Nya försök att rädda Medeltidens värld

1:11 min

Nu görs ett nytt försök att rädda Medeltidens värld i Götene. Det är Infensus Medeltidsförening i Skara som hoppas få möjlighet att köpa området och därmed behålla arenan för de aktiviteter den en gång byggdes för.

– Vi vill ha någonstans att träna, tävla och ha lite uppvisningar med mera på sommaren. Och så tycker vi att det är väldigt synd att det försvinner alltihop, säger Pontus Persson för Infensus Medeltidsförening i Skara.

E-type har ju köpt massa hus där, vad finns kvar nu förutom borgen?

– Det finns ingenting kvar.

Hur har ni tänkt utveckla området?

– Vi tänker att arenan och borgen får vara kvar och avgränsa så att det blir lite mindre.

Ska borgen göras om nåt?

– Den ska målas om,  den är anskrämlig som den är nu.

För föreningen, som själva en gång var med och byggde Medeltidens värld och där haft ett antal uppvisningar genom åren, kan köpet innebära en möjlighet att utvecklas och få fler medlemmar. Tanken är att även hyra ut anläggningen till andra föreningar för att behålla det ursprungliga syftet att vara en allaktivitetsarena. Ett möte har hållits med styrelsen för bolaget som nu tar förslaget vidare. Och Pontus Persson är optimistisk.

– Jag är förhoppningsfull att vi ska komma till en bra lösning. Det vore väldigt kul om det här gick i lås så vi kan använda vår arena.

Karin Johansson
karin.johansson@sr.se