Skaraborg

Mobila polisenheten jobbar vidare trots avhopp

1:39 min

Ett flertal poliser som jobbar med skaraborgs mobila poliskontor har under senare tid lämnat sina tjänster. Anledningen till att de fyra poliserna har slutat att arbeta med den mobila enheten är vantrivsel. Det uppger Nya Lidköpings-Tidningen.

Per-Olof Hagman har arbetat vid den mobila enheten sedan 2011 och han tycker att det är tråkigt att så många har lämnat arbetsplatsen, men menar att gruppens arbete inte har påverkats speciellt mycket efter avhoppen. 

– Det är inte konstigare än att man slutar, flyttar eller byter avdelningar, det händer ju titt som tätt. 

Polisen Per-Olof Hagman menar att avhoppen inte behöver vara något konstigt. Han säger att vissa personer kanske helt enkelt inte trivs med att jobba på det sätt som den mobila enheten gör, precis som det kan vara på vilket jobb som helst.

Men enligt Nya Lidköpings-Tidningen ska flera källor inom polisen i västra Skaraborg ha uppgett att det ska ha handlat om vantrivsel på arbetsplatsen.

Kan skada enheten
Gruppchefen Carina Lundahl vill inte kommentera avhoppen, men hon säger att hon är orolig att nyheten om de avhoppade poliserna kan skada den mobila enheten. Carina menar att även om gruppen numera består av fyra och inte sex poliser så utförs arbetet precis som vanligt och hon hoppas att allmänheten fortsätter att komma till det mobila kontoret.

Men trots att flera slutat är Per-Olof Hagman en av de som trivs bra med att jobba nära allmänheten, och han berättar att den mobila enheten kan erbjuda hjälp i många ärenden.

– Vi kan ta emot vapen, man kan söka vapenlicens eller andra tillstånd och man kan göra anmälningar när man kommer till oss.