efter förra veckans larm

Polisen: Håll fortsatt koll på dina och andras barn

2:51 min

Det har inte kommit in fler tips angående att en man vid två tillfällen försökt locka med sig småflickor i en bil vid en skola i Skövde, men polisen vill ändå att föräldrar ska vara på sin vakt. 

Förra veckan fick polisen in två larm om att en man försökt locka med sig skolflickor i sin bil. Polisen gick ut med en uppmaning till barn och föräldrar att prata om vad som hänt. Trots att inga fler anmälningar kommit in så vill polisen fortfarande att föräldrar ska vara på sin vakt. 

– Det viktigaste är att tala om för barnen att det är bra att ha sällskap av en kompis och att man inte ska lämna någon ensam, säger Katarina Thuresson, vid polisen i Skövde. 

– Det kan vara bra att skapa regler så att barnen vet, till exempel att föräldrarna klargör att de aldrig kommer skicka en främmande person att hämta dem efter skolan.

Katarina Thuresson säger också att det finns många bra verktyg för att hålla koll på sina barn, till exempel mobiltelefon eller Facebook. Hon tycker också att alla vuxna har ett ansvar för att barnen inte råkar illa ut.

– Det är viktigt att vara uppmärksam, både på sina egna barn och andras. Om det är något som känns fel i magen - gå fram och fråga. Hellre en gång för mycket än en gång för lite.