SKARA

Skarabor trötta på utdragen skolfråga

5:19 min

Måndagkvällens fullmäktigemöte i Skara blir avgörande för framtiden. Politikerna ska ta ställning till nästa års budget, om Djäkneskolan ska bli nytt kommunhus och om en ny högstadieskola ska byggas. P4 Skaraborg träffade några Skarabor ute på stan, för att höra vad de har att säga.

Först sprang vår reporter på Laila Andersson, som var trött på politikernas alla turer i skolfrågan.

– Det är en väldig röra! De vet ju ingenting, politikerna. De håller på sitt och bryr sig inte om vad någon annan tycker. De borde göra vad som är bäst för ungdomen. Jag tycker att de ska bygga en ny skola. Politikernas trätor sinsemellan har vi ingen glädje av. 

Seg politisk process
Laila Andersson ger inte mycket för politiska processer som drar ut på tiden. Hon vill att politikerna lägger prestigen åt sidan och fattar beslut som syftar framåt för de ungas bästa.

Walid Sandoby i Skara vill också se ett resultat på mötet ikväll.

– Jag tycker att det vore synd om man gör Djäkneskolan till kommunhus. Skolan är gammal och jättekänd. Jag tycker att man ska lägga pengar på att renovera Teglaskolan istället. Jag vet inte hur det slutar ikväll, men jag kommer att hålla koll.

Handlar om stora summor
Sture Ernryd i Skara anser att politiker över lag borde sluta tjafsa och jobba mer konstruktivt.

– Jag är inte så intresserad av fullmäktigemötet, politikerna gör ju som de vill ändå. Det är rörigt i politiken i Skara och en massa bråk. De behöver lugna ner sig lite. Barnen ska ha bra skolor. Men det är hemskt mycket pengar och på vems bekostnad får det kosta. På pensionärernas, skulle jag tro...