Ny gästhamn i Karlsborgsviken

Karlsborgs kommun har fått klartecken av Riksantikvarieämbetet att bygga en gästhamn med åttio nya båtplatser. Gästhamnen som ska byggas i Karlsborgsviken, närmast fästningen, ska vara klar till sommaren.
Och Karlsborgs turistchef Jan Dahlkvist är glad över beskedet:
- Ja, det är ju champagne. Jättekul, säger han.

Ja, turistchefen Jan Dahlkvist har all anledning att vara glad. Riksantikvarieämbetet har gett sitt tillstånd för bygget av en vågbrytare och en ny gästhamn i viken utanför Karlsborgs fästning. Bygget ska dra i gång så fort tjälen går ur jorden och beräknas kosta drygt tre och en halv miljoner kronor. Pengarna kommer från EU och är redan klara.
- Hade vi inte fått det här positiva beskedet då hade ju dom pengarna frusit inne, för dom är ju begränsade till ett år, säger Jan Dahlkvist.

Hamnens 80 nya båtplatser blir betydelsefulla för karlsborgsturismen, menar Dahlkvist och syftar på allt båtturisterna kommer att handla och göra under sitt besök. Karlsborgs arbete med turismen har flyt just nu konstaterar han:
- Jag har tittat på dom investeringar som kommer att göras under tre år. Vi kommer att få ungefär 200 nya gästbäddar i vår kommun och det investeras i storleksordningen 12 miljoner kronor av privata intressenter. Ja, jag tycker att solen skiner, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".