1 av 2
Göran Jonsson är ordförande i föreningen S/S Trafiks vänner. Foto: Ewa Ohlsson
2 av 2
S/S Trafik ligger i hamnen i Hjo, redo för vintern. Foto: Ewa Ohlsson
HJO

Ångbåten Trafik prisad

9:02 min

Ångbåten s/s Trafik, hemmahörande i Hjo, har blivit utsett till Årets Arbetslivsmuseum 2013.

I motiveringen står det att: s/s Trafik utgör en unik spillra av en svunnen transporthistoria som hade stor betydelse för landets utveckling. På den K-märkta ångaren kan dagens besökare studera hur man färdades för drygt hundra år sedan.

Ordförande i föreningen s/s Trafiks vänner, Göran Jonsson, vittnar om hur stolta de är för priset. Det visar på hur viktigt arbetet med båten är, ett arbete som tar många timmar under hela året för att behålla henne i gott skick.

Göran Jonsson hoppas att uppmärksamheten för utmärkelsen ska innebära att ännu fler blir intresserade av ångaren och att de får ännu fler gäster som vill åka med på sommarens turer.

Just nu jobbar föreningen med att försöka få fler att engagera sig för ångaren, det behövs yngre personer som tar vid och för kunskapen om underhållet vidare.

– Problemet är att vi som jobbar med Trafik blir bara ett år äldre varje år, så medelåldern stiger, berättar Göran Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista