The Real Group ger julkonsert i Skövde. Foto: Ewa Ohlsson
P4 DIREKT

The Real Group ger julkonsert i Skövde

13 min

A capella-gruppen The Real Group är på julturné och Skövde är ett av sex ställen som gruppen hinner med att besöka innan jul.

De är nyligen hemkomna från Japan där de nyligen släppt ett nytt album "Live in Japan", en platta som spelades in i Tokyo våren 2013.

The Real Group har underhållit Sverige och stora delar av världen med sin enastående och banbrytande a capella-konst.

Med rösten som enda instrument har gruppen skapat ett eget musikaliskt uttryck och lekfullt rört sig mellan vitt skilda musikaliska stilar som jazz, pop och svensk körmusik. Uttrycket i kombination med unik perfektion, talang och personlighet har resulterat i ett artisteri som efterfrågas världen över. Gruppen startade 1984 och har sedan dess bland annat producerat 16 skivor, turnérat i stora delar av världen, sjungit för kejsare och kejsarinnor, haft huvudrollen i en dokumentärserie på TV4, invigt Fotbolls VM och varit konstnärliga ledare för en festival i Sydkorea. Nästa år firar de 30 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista