Fler barn kan ha utsatts för sexbrott av idrottsledaren

Härvan kring den 22-årige före detta idrottsledaren från Skövde växer. Nu misstänks han för ytterligare ett fall av våldtäkt mot barn och fler fall av utnyttjande av barn för sexuell posering. Totalt finns nu 19 barn som kan ha utsatts för sexualbrott av mannen.

Nu har totalt 19 barn tilldelats ett målsägarbiträde, men enligt vad P4 Skaraborg erfar så kan det röra sig om ännu fler offer.

I slutet av maj förra året hämtades den då 21-årige mannen in till ett första förhör hos polisen. Misstankarna gällde då att han hade kontaktat barn, bland annat i den idrottsförening där han var ledare, och försökt förmå dem att skicka nakenbilder på sig själva till honom.

Till en början var mannen på fri fot, men utredningen växte snabbt och i slutet av september häktades han eftersom det då även presenterats misstankar mot honom om våldtäkt mot barn i ett av fallen.

Samtliga misstankar gällde då brott som begåtts under våren 2013. Men nu har utredningen vuxit och åklagaren hävdar att mannen gjort sig skyldig till brott redan från februari 2012 och framåt.

Mannen har tidigare arbetat på en förskola i Skövde kommun, men fick sluta sin anställning då brottsmisstankarna uppdagades. Det är oklart om de nya brotten har koppling till hans tidigare arbetsplats.

Åklagaren ska ha väckt åtal den 21 januari.