1 av 2
Mariestad Bois firar ett av målen mot Vimmerby Foto: Simon Wadebäck
2 av 2
Mariestad möter Vimmerby i Allettan Foto: Simon Wadebäck
ISHOCKEY

Mariestad BOIS vann efter straffdrama

1:43 min

I Allettan Södra fick Mariestad BOIS med sig två poäng efter att ha besegrat Vimmerby med 5-4 efter straffar. Tony Söderman blev matchhjälte för hemmalaget BOIS.

I och med extrapoängen hänger Mariestad nu med övriga topplag i kampen om fortsatt chans till en plats i Allsvenskan.

Vimmerby öppnade övertygande och dominerade första perioden. Smålänningarnas tredjekedja var Vimmerbys starkaste hot och var också de som förde upp dem i ledning. Markus Modigs 0-1 och Kevin Weiskogs 0-2 vittnade dels om Vimmerbys övertag och dels om deras kedja giftighet.

Utvisningen som Tobias Jonsson drog på sig med 35 sekunder kvar av den första perioden visade sig bli ödesdiger.

Övertygande mittperiod

Redan efter 16 sekunder i period två kunde BOIS poängkung Eddie Davidsson skjuta in reduceringen från backposition i överläge 5 mot 3.

I samma powerplay men denna gång med en Vimmerby spelare ytterligare på isen kvitterade BOIS genom Mathias Mörk.

Mariestads forcering fortsatte och det dröjde inte länge innan matchens stora profil Tony Söderman förde upp BOIS i ledningen. Efter fint Peter Forsberg varit stolt över satte han mycket snyggt 3-2 till Mariestad.

Innan perioden var slut hann BOIS både göra och släppa in ett mål. Återigen var det Vimmerbys tredjekedja med Markus Modigs i spetsen som gjorde livet surt för BOIS-backarna.

Samme Markus Modig assisterade i den tredje perioden fram till Vimmerbys kvitteringspuck. Markus Kinisjärvi stod för avslutet och det oavgjorda resultatet stod sig både den ordinarie tiden och förlängningen ut.

I det efterföljande straffavgörandet missade båda lagens skyttar sina straffar i den första omgången. Mariestads straffskytt var då Lucas Larsson.

I den andra omgången gjorde båda lagen mål vilket betydde att den sista omgången skulle bli avgörande. Efter att Vimmerby missat sin straff var det återigen dags för Tony Söderman att kliva in i handlingen. Med en kopia på Fredrik Petterssons straff från VM ifjol förde Tony Söderman sitt BOIS till seger.

Meritstarkt nyförvärv

Under matchen presenterade Mariestad ett nyförvärv i form av Magnus Svanberg. Den erfarne backen med över 150 allsvenska matcher i meritlistan lånas in från Almtuna. Lånet gäller för resten av den här säsongen och Svanberg kommer troligtvis få göra sin debut i BOIS match mot Tingsryd på den 10:e januari.

AllEttan Södra 

Mariestad BoIS HC - Vimmerby HC 5 - 4 (0-2, 4-1,
0-1, 0-0, 1-0)

Period 1: 0-1(05:54) Markus Modigs (Markus Kinisjärvi, Simon Petersson),
0-2 15:17) Kevin Weiskog (Oskar Carlsson, Adam Rundkvist)
Skott: 8-9.

Period 2: 1-2(00:16) Eddie Davidsson (Tony Söderman, Mikael Alba) powerplay (5-3),
2-2 (01:28) Mathias Mörk (Erik Olsson), 3-2
(04:13) Tony Söderman (Eddie Davidsson), 4-2 (16:24) Jonas Pontusson (Mikael Alba, Johan Frick),
4-3 (16:55) Markus Modigs (Markus Kinisjärvi)
Skott: 9-10.

Period 3: 4-4 (08:32) Markus Kinisjärvi (Markus Modigs)
Skott: 6-13.

OT:
Skott: 5-3.

Avgörande straff:5-4 Tony Söderman

Skotten totalt: 29-35.
Publik: 1025

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista