Johan von Schéele, styrelsens talesperson, vittnar om att det varit en tung höst i skolan. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Inte bestämt om Lundsbergselever får gå kvar om de fälls

1:11 min

Styrelsen för Lundsbergs skola har ännu inte bestämt om de elever som åtalats i samband med strykjärnsnollningen på Lundsbergs skola kan gå kvar om de döms. Nio elever, en från skaraborg, och en anställd är åtalade.

Enligt Johan von Scheele, från skolans styrelse, följer de rättegångsutvecklingen innan styrelsen tar ställning till framtiden för eleverna.

– Det är helt omöjligt att uttala sig om. Vi kan inte göra någonting innan vi vet hur bedömningen ser ut från domstolens sida och när man kommit överens om vad var det verkliga händelseförloppet, säger Johan von Schéele, styrelsens talesperson.

Lundsbergs internatskola slutar nu med alla former av nollning det efter den här uppmärksammade strykjärnsnollningen i början av höstterminen förra året.

Skolan har gjort en hel del ändringar sen händelsen bland annat har både rektor och styrelse bytts ut och styrelsen ska ta ställning till vilka fler åtgärder som behöver göras för att förhindra att liknande händelser inträffar igen, det kan handla om att prata om hur man behandlar varandra, enligt Johan von Schéele, styrelsens talesperson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista