BANDY

Villa Lidköping säkrade segern på tilläggstid

1:32 min

Villa vann på torsdagskvällen med siffrorna 6-5 på bortais mot Vetlanda i bandyns elitserie för herrar.

Det var gästande Villa Lidköping som gjorde det första målet i mötet med Vetlanda. efter drygt tio spelade minuter gjorde Daniel Andersson 0-1 efter passning från Lars Fall. Vetlanda kvitterade efter ytterligare tio minuters spel varpå Villa åter tog ledningen med 1-2 genom Jesper Brynglesson framspelad av David Karlsson.

I slutet av den första halvleken var dock Vetlanda starkast på isen. De reducerade först till 2-2 och precis innan halvtidsvila tog man ledningen efter att bollen återigen nätat. Resultat i halvtid var 3-2.

Vetlanda inledde även starkast i den andra halvleken och drog ifrån till 4-2. Enligt Villas Daniel Andersson slarvade man en del och fick inte ihop spelet ordentligt i laget.

Med en kvart kvar att spela reducerade Villa till 4-3 genom ovannämnda Andersson assisterad av Henrik Larsson. Tre minuter senare kvitterade man till 4-4 då Jesper Bryngelsson återigen var sist på bollen efter passning av Daniel Andersson.

Lyckan var dock kortvarig då Vetlanda återigen tog ledningen och ställningen var 5-4 med bara minuter kvar att spela.  På tilläggstid kvitterade Villa igen, denna gång till 5-5 genom Johan Malmqvist assisterad av Lars Fall.

Daniel Andersson påpekade efter matchen att man inte var nöjd med oavgjort vilket man visade genom att fastställa slutresultatet 5-6 på tilläggstid (92.44). Sista målet gjordes av Jesper Bryngelsson framspelad av Daniel Andersson.

MATCHFAKTA
Vetlanda-Villa-Lidköping   5-6((3-2))

Vetlanda: Daniel Johansson, Daren Richardson, Erik Ivarsson, Patrik Thulin, Joakim Andersson.
Villa-Lidköping: Jesper Bryngelsson 3, Daniel Andersson 2, Johan Malmqvist.

Publik: 1001.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista