Västvind spelar en blandning av blues och folkton, med inslag av progg. Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Replokalen

Västvind bjöd på progg och folkvisa i Replokalen

33 min

Thomas Blomqvist har spelat och skrivit musik sedan 70-talet men det var först när han mötte Roger Svensson i mataffären som myntet trillade på plats och Västvind bildades.

Västvind består av Thomas Blomqvist, Anders Hellberg, Moa Andersson, Roger Svensson och Jonas Blomqvist.

Jonas är Thomas son, Thomas och Anders är konstnärer, Moa är Rogers sambo och Roger mötte Thomas med kundkorg i mataffären. På så vis flätas Västvind samman. Moa Andersson berättar att hon är den som förser bandet med mat men hon spelar ju även keybord, med eller utan skor.

Alla har de spelat instrument i många år men det var först för ett år sedan som bandet sattes samman och sen dess så har de gjort spelningar på olika ställen i Skaraborg, spelat in en studioplatta och planerar nu för ännu en. Västvind har bara börjat sin musikaliska resa i Skaraborg.

Vill du också vara med i Replokalen? Skicka ett ljudprov och en kort beskrivning om dig/din grupp. Mejla replokalen@sverigesradio.se, ring Ronny Nyman, tel 0767-69 21 55, eller skicka ett brev till Replokalen, P4 Skaraborg Sveriges Radio, 541 24 Skövde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista