Kurt Tingdal, vd för Offecct, och Peter Larsson från Tre Sekel var mycket glada över att ha vunnit kategorierna Årets arbetsplats respektive Årets marknadsförare. Foto: Offecct.

Tibroföretag blev Årets arbetsplats

"Vi är väldigt upprymda idag"
4:01 min

Möbelproducenten Offecct har tilldelats priset Årets arbetsplats. Grundaren och vd:n Kurt Tingdal tog emot utmärkelsen vid Möbelriksdagens galamiddag i Vaggeryd igår kväll.

På fredagmorgonen jublade han fortfarande:

– Fantastiskt roligt. Vi är väldigt upprymda och glada idag.

I motiveringen står det:

”Under åren har detta företag skapat ett tydligt varumärke som känns igen nationellt och internationellt. Precis som ordet kultur härstammar från odling så har detta företag odlat en företagskultur och en anda av delaktighet, målmedvetenhet och en tydlig självbild som smittar. Genom sitt sätt att skapa delaktighet och vi-känsla är företaget en attraktiv arbetsplats och ett föredöme.” 

– Personalen är en väldigt viktig del i varumärket. Jag tror också att saker som friskvård, tävlingar och väldigt stora möjligheter till enskild utveckling spelar in och att utmärkelser som Årets medarbetare och årets innovatör stimulerar personalen.

Förutom Offecct var även ett annat Tibroföretag, Ire Möbler, nominerat liksom Strömslunds snickerifabrik.

Under Möbelriksdagens två dagar samlas stora delar av den svenska möbelbranschen med tillverkare, underleverantörer, designers, marknadsföretag för att ta del av branschens utveckling och kraftsamla i gemensamma frågor.

– Igår träffade vi till exempel näringsministern. Det är ju viktigt att få träffa och diskutera med henne, säger Kurt Tingdal.

Förutom näringsminister Annie Lööf (C ) medverkar även Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Magdalena Andersson, socialdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson.

Idag blir det fler föreläsningar innan Kurt Tingdal reser tillbaka till Tibro igen.

– Det tar några dagar innan det här med priset sätter sig. Vi ska försöka fira på företaget också framöver. Alla är delaktiga i det här fantastiska och därmed är det viktigt att de känner det också.

Offecct grundades 1990 av Kurt Tingdal. Koncernen har enligt sin webbsida 50 anställda omsätter ca 117 miljoner kronor. Drygt 55 % av omsättningen utgörs av export till 53 länder.

Hör hela intervjun med Kurt Tingdal i ljudlänken ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".