SIKs tränare Fredrik Ljunggren berättar att det var rörigt i båset under matchen mot KRIF. Foto: Petra Dydiszko, P4 Skaraborg/Sveriges Radio
ISHOCKEY

Sjukdomsdrabbat Skövde IK föll mot Kallinge-Ronneby

2:58 min

Skövde IK förlorade fredagskvällens möte i allettan mot Kallinge-Ronneby IF med 1-3.
Tränaren Fredrik Ljunggren berättar att magsjukan som gjorde att fyra spelare lämnade hallen efter samlingen och under pågående match gjorde det rörigt i båset där en av spelarna också kräktes. Något som antagligen bidrog till slutresultatet. 

Skövde IK har en tråkig statistik när det gäller matcher mot Kallinge-Ronneby. Under dubbelmötena i de två senaste säsongernas alletta har Kallinge-Ronneby alltid gått segrande ur striden. Den totala målstatistiken för dessa matcher är 22-7 till Blekingespelarnas favör.

Inte nog med att Skövde IK tampades med minusstatistiken. De fick också en extra motståndare i form av magsjuka som spred sig som en löpeld genom truppen. En spelare kom inte till samlingen. Efter samling och under match lämnade ytterligare fyra varav en, Henrik Thegel, kräktes i båset.

Fredagens möte började något nervöst och det var gästerna som hade mest puckinnehav under den första perioden. Trots det är det Skövde som gör det första målet efter drygt 14 minuters spel. Det krävs dock spel i numerärt överläge fem mot tre och inte mindre än tre returer för pucken att glida in i kassen.
Jesper Hultman är det som gör 1-0 efter att först Carl-Johan Sjögren och Henrik Thegel gjort två försök.
I slutet av perioden kvitterade Kallinge-Ronneby till 1-1 genom Robin Nilsson.

Under de inledande tio minuterna i andra halvlek har Skövde inte mindre än tre tillfällen då man spelar power play men laget lyckas inte dra fördel av situationen. Istället är det Kallinge-Ronneby som senare i perioden tar ledningen med 1-2 genom Stefan Söder.

I den tredje perioden visar gästerna mycket energi på isen men det resulterar inte i några fler mål förrän Skövde i slutsekunderna tar ut målvakten och Victor Jigmalm kan sätta pucken i tom kasse. Slutresultat 1-3 och gästerna Kallinge-Ronneby är fortfarande obesegrade av Skövde i allettanspel.

Skövde IK - Kallinge-Ronneby IF 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Skövde IK: Jesper Hultman (Henrik Thegel, Carl-Johan Sjögren) 14:35
Kallinge-Ronneby IF: Robin Nilsson (Oscar Drugge, Sebastian Magnusson) 17:51
Stefan Söder (Sebastian Ottosson, Tobias Ställborn) 35:56
Victor Jigmalm (Andreas Nordfeldt, Patrik Magnusson) 59:41

Publik: 1707

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista