Magnus Ramsin. Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio

Polis om larmsamtalet från Månsarud: Något har gått väldigt snett här

2:11 min

Lars Fimmerstad vädjade om hjälp när en tjuv mördade hans mamma och satte eld på huset. Men han blev inte trodd av polisen. Så får det inte gå till, menar polisen som nu funderar på att utreda sig själva.

Lars Fimmerstad var hemma hos sin mamma i Månsarud utanför Töreboda när hon dödades av en man, som sedan tände eld på huset. Lars ringde två larmsamtal till SOS, men blev inte tagen på allvar.

På larmsamtalen kan man bland annat höra hur operatören nekar Lars att vara kvar på linjen. Han får också frågan om han är sjukskriven.

"Bör utredas"
Magnus Ramsin vid polisen i Skaraborg är inte inblandad i just det här fallet, men säger att alla som ringer och larmar måste bli trodda.

– Någonting har gått väldigt snett här. Men vad det är måste vi få utreda.

Hans Lippens, ansvarig chef för länskommunikationscentralen i Göteborg, säger till P4 Skaraborg att polisen funderar på att göra en anmälan mot sig själva och utreda om man har gjort något fel.

– Om vi har gjort någon fel bör det utredas, säger Magnus Ramsin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista