Helena Jonsson är förbundsordförande för Lantbrukarnas Riksförbund. Foto: Lasse Modin / lrf.se. Montage: P4 Skaraborg Sveriges Radio

LRF:s ordförande möter kritiska bönder

I dag besöker LRF:s ordförande Helena Jonsson Falköping. Orsaken är den skarpa kritik mot LRF centralt, som lantbrukare i trakten framförde i helgen.

Lantbrukarna i Falköpingstrakten är missnöjda med hur LRF tar tillvara lantbrukarnas intressen. Det hörde vi om i våra nyheter i helgen.

Ordförande i LRF:s lokalförening Brismene-Börstig Markus Brisbo kallar LRF svagt och menar att förbundet måste stå upp mot politikerna och agera kraftfullare för att svenskt lantbruk ska löna sej.

Under dagen kommer ordförande Helena Jonsson att träffa lantbrukarna som höjt rösten, göra besök på en mjölkgård utanför Floby och senare på kvällen arrangeras en frågestund i centrala Falköping.

LRF har tappat medlemmar i Falköpingsområdet på senare tid till följd av missnöjet. Och vad LRF centralt kommer att göra för att återvinna förtroendet, är en trolig fråga som förbundsordföranden kommer att få besvara under kvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista