Bild från polisens avspärrning. Foto: Torbjörn Axelsson

Gabriel Holmdahl mördades med flera knivhugg och kraftigt våld

Idag kom åtalet mot de två männen misstänks för att ligga bakom mordet på 20-årige Gabriel Holmdahl från Lidköping. Den ene misstänks för mordet, den andre för medhjälp och skyddande av brottsling. 

Den ene av de åtalade, en 22-årig man, har enligt åklagaren bragt 20-årige Gabriel Holmdahl om livet genom flera knivhugg och kraftigt våld mot överkroppen.

Den andre, en 21-årig man, åtalas för medhjälp till mord samt skyddande av brottsling. Enligt åtalet ska han på olika sätt ha hjälpt 22-åringen inför mordet och skjutsat honom till och från mordplatsen.

Tillsammans har de sedan hjälpts åt att röja undan bevis, enligt åklagaren.

Misstänks också för grovt rån
De båda männen misstänks också för ett grovt rån i Skövde samma dag som mordet. Beväpnade med kniv och elpistol ska de ha hotat och skadat en man i Skövde och stulit bland annat en kamera och en laptop.

Åklagaren Jenny Karlsson bedömer att den samlade bevisningen mot männen är god.

- Vi har bland annat genom analys av telefoner och övervakning kunnat kartlägga vad de misstänkta haft för sig den här dagen, säger hon.

Rättegången är planerad att starta den 22 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista