Polisens avspärrning vid fyndplatsen. Foto: Torbjörn Axelsson

22-åringen erkänner knivhugg mot Gabriel Holmdahl

Den 22-årige man som är huvudmisstänkt för mordet på Gabriel Holmdahl har i polisförhör delvis erkänt mordet. Det framgår av förhör i förundersökningsprotokollet.

Den 22-årige mannen har i polisförhör erkänt att han knivhuggit Gabriel Holmdahl och att Gabriel sedan avlidit av skadorna.

22-åringen menar att han agerat i nödvärn, att han blev överfallen och gick till motattack med en kniv han hade med sig. I förhöret säger 22-åringen att han utdelat två eller tre hugg, men enligt förhörsledaren räcker inte det på långa vägar. 

Kroppen fotograferades
Bland polisens bevisning finns bland annat ett fotografi på Gabriel Holmdahls svårt skadade kropp, tagen med 22-åringens mobiltelefon. 22-åringen säger att han tagit kortet för att lämna till polisen i samband med att han överlämnar sig. Men 22-åringen överlämnande aldrig sig själv. Istället dumpades kroppen i en skogsdunge och 22-åringen nekade till inblandning ända till mitten av oktober.

21-åring åtalas för medhjälp
Enligt åtalet var 22-åringen var inte ensam, utan fick hjälp av en 21-årig man. 21-åringen åtalas bland annat för att ha delaktig i planeringen av mordet, för att ha skjutsat 22-åringen till och från mordplatsen och för att ha hjälpt till att undanröja bevis efteråt. 

Oklart motiv
Åklagare Jenny Karlsson vet inte vad motivet bakom mordet är, men hoppas att det ska klarna under rättegången. Klart är att 22-åringen och offret är väl bekanta med varandra sedan tidigare och bland annat gjort affärer med tabletter med varandra.

Det är också möjligt att mordet har att göra med ett grovt rån i Skövde samma dag, som de två männen också åtalas för. 

Rättegången börjar den 22 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista