Lars Fimmerstad blev inte riktigt trodd av polisen när han larmade att en tjuv dödade hans mamma och brände ner huset. Foto: Viktoria Svedlund/P4 Skaraborg

Starka reaktioner efter polisens bemötande i Månsarudsfallet

2:11 min

Polisens bemötade mot Lars Fimmerstad när han ringde och larmade under skräcknatten i Månsarud har väckt starka känslor. Bedrövligt! menar Märta Hermansson i Töreboda som engagerat sig för brottsoffer.

Märta Hermansson i Töreboda sitter i styrelsen för Brottsofferjouren i Östra Skaraborg och idag har även hon mött reaktioner på hur Lars Fimmerstad blev misstrodd när han kopplades till polisens larmcentral i Göteborg:

- Det är för bedrövligt att man blir bemött så. Ringer man och säger så som Lars gör så måste man ju tro detta!  säger Märta Hermansson.

Igår publicerade P4 Skaraborg samtalen där Lars ringer 112 och kopplas till polisen, han förklarar att han huggits i armen, att en inkräktare finns kvar i huset och att han fruktar för sitt och sin 90-åriga mammas liv.

Och reaktionerna från våra lyssnare är många och starka:

"Är otroligt illa berörd av att Lars blev bemött såhär"

"Lyssnar nu på reportaget om den stackars mannen, jag kokar i hela kroppen"

"Man blir ju vettskrämd om det går till på det här viset."

"Om man inte ens kan känna sig trygg i sitt eget hem och inte heller får hjälp vid fara, då är det illa, riktigt illa."

- Jag förstår att han känner sig kränkt, det skulle nog alla göra, säger Märta Hermansson.

Liksom så många andra kände hon väl till Lars 90-åriga mamma.  Margareta Fimmerstad var en pigg och glad dam med stort umgänge i Töreboda.

- Det var bara ett par dagar tidigare som jag hälsade på henne, det blev stor sorg när det gick så här illa, säger Märta Hermansson. 

Först när rättegången är över kommer Lars Fimmerstad själv ta ställning till om han ska anmäla polisen på länskommunikationscentralen, men idag beslutade ändå polisledningen i Västra Götaland att granska händelsen  för att se om något fel begåtts.

Märta Hermansson välkomnar anmälan:

- Jag tycker det är bra att det blir utrett. Vore jag som polisen skulle jag åka och besöka Lars Fimmerstad och ta med en blombukett och be om ursäkt!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista