Åklagare Lars Johansson och Lars Fimmerstad efter rättegångens slut. Foto: Pernilla Wadebäck/P4 Skaraborg
TÖREBODA

Sonen i Månsarud lättad över att mannen anses skyldig

Tingsrätten anser att 27-åringen är skyldig till samtliga åtalspunkter som åklagaren lagt fram. Att det var han som bröt sig in hos den 90-åriga kvinnan, mördade henne och sedan tände på huset. En lättnad för kvinnans son Lars Fimmerstad som också befann sig i huset.

Händelsen inträffade i höstas, när en man bröt sig in hos den 90-åriga Margareta Fimmerstad i Månsarud och dödade henne och tände sedan på huset. Hemma fanns också hennes son Lars Fimmerstad.

– Det är väldigt skönt att det är över, nu behöver jag inte gå och grubbla på det här mer. Jag föreställer mig att i någon form kommer han vara inlåst för resten av livet, så att det inte föreligger någon fara för allmänheten, säger Lars Fimmerstad.

Yrkar på livstids fängelse
Lars befann sig i huset i Månsarud när hans mamma ska ha blivit mördad av 27-åringen och när huset tändes på. Nu anser tingsrätten att mannen är skyldig för samtliga åtalspunkter som åklagare Lars Johansson lagt fram. Han yrkar på livstids fängelse för mordet på den 90-åriga kvinnan. Men han anser att även brotten mot sonen Lars Fimmerstad hamnar på samma höga straffnivå.

– Jag kan inte känna någon känsla av hämnd eller att man längtar efter ett straff, utan snarare det att han är undanstoppad, säger Lars Fimmerstad.

Han säger också att han känt ett starkt stöd från allmänheten i samband med den mediala uppmärksamheten kring de larmsamtal han ringde under natten i Månsarud.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".