Kevin, Joakim, Rocco och Dina tycker det är roligt att ha ett tvillingsyskon. Foto: Petra Dydiszko, P4 Skaraborg / Sveriges Radio
P4 MORGON

Säsongspremiär för Juniorpanelen

4:34 min

Säsongspremiären av juniorpanelen bjuder på en tvillingspecial med tvillingparen Joakim och Kevin Hane samt Rocco och Dina Brömvik.

Joakim och Kevin är enäggstvillingar och mycket lika varandra. Kevin tycker det är jobbigt när kompisarna säger fel namn till honom. Joakim däremot tycker att det är roligt att vara lik sin bror. Han försöker lura sin mamma och pappa att han är Kevin.

Rocco och Dina är tvåäggstvillingar och dessutom en tjej och en kille, så det är ingen risk att de blir ihopblandade. Rocco tycker att det räcker bra med att ha en syster medan Dina gärna skulle ha en tvillingsyster också som hon kunde leka andra lekar med.

Avslutningsvis berättar tvillingparen en stor fördel med att vara just tvillingar. På födelsedagen får man nämligen antingen två tårtor eller en extra stor tårta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista