Lars Fall, till höger, stod för fyra assist när hans Villa Lidköping besegrade Sandviken med komfortabla 8-3 på hemmais inför 3470 åskådare. Arkivfoto: Kristoffer Hilmersson / P4 Skaraborg/Sveriges Radio
BANDY

Villa tog efterlängtad revansch på Sandviken

2:03 min

Villa Lidköping tog en imponerande seger hemma mot serieledaren Sandviken med hela 8-3 och fick därmed revansch för både storförlusten tidigare under säsongen och även respasset från förra årets semifinalförlust.

Revanschlusta var ordet. Efter förlusten med 3-12 på bortais mot Sandviken i november ville givetvis Villa Lidköping bjuda på bättre motstånd i returmötet på hemmaplan inför 3470 åskådare.
- Överlägset den skönaste segern den här säsongen - just för att vi åkte på storpisk borta. Skönt att vi kunde bevisa att vi kan mäta oss med dem, säger Lars Fall.

Lars Fall var matchens största behållning med fyra briljanta assist. Två fina upplägg på hörna samt en frispelning och en servering till ett helt öppet mål.
- När vi har så bra skyttar som vi har så är det en jättebra målchans. Vi tränar mycket på det (hörnor) och jag vet var gubbarna vill ha dem, säger Fall som nu står noterad för 23 assist under säsongen.

Om nyckeln till segern säger Lars Fall:
- Det gäller ju att ha mycket boll mot dem, eftersom de är så duktiga när de har bollen. Vi skulle utmana dem med vårat spel och det tycker jag att vi lyckades med, säger han glatt.

Mål, Villa: David Karlsson 4, Linus Rönnquist, Johan Malmquist, Jesper Eriksson, Daniel Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista