Andreas Larsson. Foto: Camilla Milton / P4 Skaraborg / Sveriges Radio
HANDBOLL

Andreas Larsson tror på skrälläge mot Kroatien i handbolls-EM

17 min

Andreas Larsson ser tillbaka på sin karriär, analyserar det svenska handbollslandslagets chanser i EM och berättar hur man jobbar med förändringar i IFK Skövde.

Andreas Larsson har efter proffskarriären i Tyskland och framgångarna med det svenska handbollslandslaget ett VM-silver, två OS-silver och tre EM-guld liggandes i en låda uppe på vinden.

Han debuterade redan som 20-åring i det svenska handbollslandslaget men trots skillnader i ålder och erfarenhet med de andra spelarna så kände han alltid att han hade en plats i laget. "Bengan boys" var en framgångssaga och enligt Andreas så var det en otroligt bra generation.

Det nuvarande svenska handbollslandslaget står sig också bra.

- Försvarsspelet och målvaktsspelet hör till de absolut bästa i EM, fortsätter man så här så är det helt öppet mot Kroatien. Många har klivit fram och är orädda. Det är skrällläge mot Kroatien, tycker Andreas Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista