KVÄNUM

Rektorn ser allvarligt på misstankarna om en pedofil

1:16 min

Nästegårdsskolans rektor Leif Olsson tar händelserna på stort allvar efter att en man bland annat ska ha erbjudit en pojke en biltur när han var på väg hem från skolan. Och nu sprider sig oron bland föräldrarna.

– Det är fruktansvärt allvarligt det som har hänt här. Jag ser jätteallvarligt på detta, säger rektor Leif Olsson.

Vid tretiden på eftermiddagen följer en röd bil efter en pojke på väg hem från Nästegårdsskolan i Kvänum, enligt uppgifter till polisen. En man i 60-årsåldern stannar vid pojken och frågar om han vill följa med i bilen men pojken blir rädd och flyr.

Under förmiddagen dagen därpå vid Ardalaskolan i Skara berättar en flicka om hur hon varit hemma och hämtat idrottskläder när en röd bil stannar och mannen frågar vart hon var på väg. Båda händelserna har nu polisanmälts. Ytterligare rapporter med samma innehåll finns från Göteborg.

Bland föräldrarna sprider sig nu oron.

– Många känslor och tankar går igenom kroppen. Man blir otroligt upprörd, arg och förbannad. Det är ens barn. Inget får hända dem, säger mamman Emma Jonsson, vars son går i tvåan på Nästegårdsskolan.

Leif Olsson på Nästegårdsskolan säger att det viktigaste nu är information.

– Vi kan bara informera och tala om för eleverna och andra barn att vara försiktiga. Säkertställer skolvägen och se till att de inte går ensamma, säger han.

Och tills vidare hämtar Emma Jonsson sin son på skolan, trots att de bor i närheten.

– Jag har pratat mycket med honom om att inte hoppa in i okändas bilar. Och framför allt får han inte gå hem själv.