Joshi och Viktoria Helgesson. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT
KONSTÅKNING

Joshi nöjd men Viktoria besviken efter korta programmet

6:05 min

Systrarna Joshi Helgesson, 20, och Viktoria Helgesson, 25, är just nu på EM i Budapest. Nionde respektive elfte plats är Tibrotjejerna placerade på efter det korta programmet.

Joshi var mer tillfreds med sitt korta program än vad Viktoria var.

- Jag klarade mina hopp, förutom att jag gjorde en dubbeltrea mellan min kombination. Och jag kom inte riktigt upp i alla levels som jag hade velat på mina piruetter, men annars gick det riktigt bra och jag känner mig nöjd, säger Joshi efter sin niondeplats.

Viktoria om sitt åk:

- Jag hade ju en miss i första hoppet, att jag inte fick till landningen ordentligt. Så jag kunde inte göra trippel-trippel, men efter det var det bara att gå vidare.

Inför fredagens fria program hoppas Viktoria kunna göra bättre ifrån sig.

- Det är ju inte det bästa utgångsläget kanske, men nu gäller det bara att ladda om och jag ser långprogrammet som en ny tävling.

Joshi inför det fria programmet:

- Målsättningen är att göra ett felfritt program. Jag har ökat svårighetsgraden lite från SM, så det ska bli roligt att köra ett lite svårare program. Och det känns riktigt bra för att träningarna har gått bra, säger Joshi.

Richard Hermansson
P4 Skaraborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista