FALKÖPING

Rasistattack mot somaliska föreningen i Falköping

Polisen: Vi ökar tillsynen och närvaron
5:01 min

Somaliska föreningen i Falköping har utsatts för skadegörelse. Hakkors och rasistiska tillmälen har sprayats på väggar och inredning i lokalerna. Polisen rubricerar händelsen som hets mot folkgrupp.

Hakkors målade i och utanför föreningens lokaler och uppmaningar sprayade på väggen om att åka hem eller dö - detta mötte föreningens representant som kom till lokalen på torsdagseftermiddagen.

Än så länge okända personer bröt sig, enligt polisen, in i lokalerna på Vasagatan någon gång mellan onsdag kväll och torsdag eftermiddag.

Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse, klotter och olaga intrång men framför allt hets mot folkgrupp, på grund av rasistiska tillmälen och flera hakkors sprayade på dörrar, väggar och möbler.

Nu vill polisen få in upplysningar om vem som ligger bakom, säger David Herngren som är polisens utredningsbefäl i Falköping.

Gulled som är medlem i somaliska föreningen säger att hot av olika slag framförts tidigare mot hans förening, i form av hotbrev. Men den här gången var hoten mer handgripliga.

Polisen kommer vara extra uppmärksam framöver så något liknande inte sker igen och för att medlemmarna ska känna sej trygga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".