35-åringen och 32-åringen som åtalas för grovt skyddande av brottsling
TROLLHÄTTEMORDET

Skaraborgaren överklagar i Trollhättemordet

Under fredagen överklagade den 35-årige skaraborgaren domen på ett års fängelse för skyddande av brottsling i samband med Trollhättemordet där en småbarnsmamma mördades och där kroppen flera veckor senare hittades i ett skogsparti i Grästorp.

Mannens försvarare, advokat Thomas Ört, anser att hovrätten i första hand ska ogilla åtalet, i andra hand att fängelsestraffet ändras til villkorlig dom och samhällstjänst.

Grunden till överklagandet är att det enligt försvararen saknas bevis för att 35-åringen varit inne i eller i närheten av den lägenhet där kvinnan dödades.

En medåtalad 32-åring från Skaraborg har sedan tidigare överklagat - också han dömdes av Vänersborgs tingsrätt till ett års fängelse.

Nu återstår endast ett överklagande från den man som dömdes till 16 års fängelse för själva mordet. Det ska vara inne senast måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".