MARIESTAD

Flera skolor utsatta för inbrott och skadegörelse

Flera skolor och förskolor i Mariestad utsattes under tidiga morgonen för inbrottsstölder och skadegörelse. Enligt polisen är det samma tjuvar som varit framme på samtliga platser.

Klockan 04.08 kastade någon in en sten på fyra kilo genom en ruta på Högelidsskolan på Bergsgatan. Tjuvarna fick med sig bärbara datorer.

Klockan 04.26 gick larmet på Vadsbogymnasiet på Drottning Kristinas Väg. Där hade tjuvarna också använt en stor sten för att krossa en ruta i en entrédörr till en kontorsdel.

Polisen tror att tjuvarna var ute efter ett säkerhetsskåp, men blev skrämda av larmet och misslyckades med att få med sig skåpet.

På båda platserna finns bilspår från samma bil, enligt polisen.

Klockan 05.48 var det inbrott på Ungdomskulturhuset på Förrådsgatan. Även i det fallet kastades en stor sten genom en fönsterruta.

Datorer tros ha varit bytet. Polisen har hittat blodspår på platsen.

Alldeles före klockan sex var det så dax på förskolan Termiten på Bergsgatan. En sten användes för att krossa en ruta in till ett kontor.

Polisen vet i nuläget inte om tjuvarna fick med sig något av värde därifrån.

Fotspår och bilspår har säkrats på platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".