Häktningsförhandling mot den mannen som misstänkts mördarat en 23-årig småbarnsmamman i Trollhättan i juni. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT.

37-åringen överklagar i Trollhättefallet

37-åringen som dömdes för mordet på den 23-åriga tvåbarnsmamman i Trollhättan överklagar nu sin dom. Tidigare har även de båda skaraborgare som dömts för skyddande av brottsling överklagat.

Enligt Vänersborgs tingsrätt är det 37-åringen som mördade kvinnan i hennes lägenhet. De olika indicier som åklagaren har lagt fram räcker enligt tingsrätten för att fälla mannen.

Enligt rätten ger de omständigheterna sammantaget "ett ytterst starkt stöd för att mannen dödat kvinnan, samtidigt som det kunnat uteslutas att någon annan kan ha begått brottet."

Det har enligt tingsrätten ställts utom rimligt tvivel att det är 37-åringen som utdelat det dödliga våldet.

"Stora brister i resonemanget"
Men den morddömde mannen nekar till brott. Hans försvarare Tommy Nilsson menar att det är en ohållbar indiciekedja och att finns stora brister i tingsrättens resonemang.

"Utredningen i detta fall visar på omständigheter som styrker påståendet om att det finns en alternativ gärningsman samtidigt som detta inte fullt har utretts. Till detta kommer också att händelseförloppet inte har klargjorts samt att det saknas omständigheter som skulle knyta min klient till aktuellt brott.", skriver advokat Tommy Nilsson i överklagandet.

Han argumenterar i sitt överklagande varför mannen ska frias.

"Det finns således inga omständigheter som ger tillräckligt starkt stöd för att min klient varit inblandad i mordoffrets död och framför allt är omständigheterna var för sig inte sådana att de kan kopplas ihop och leda fram till ett händelseförlopp. Därmed finns det starkt rimligt tvivel om att min klient har någonting med kvinnans död att göra.", skriver Nilsson vidare.

Skaraborgarna har överklagat
Det är få av de inblandade, om ens någon, som är nöjd med domen. Hittills har ytterligare flera överklaganden kommit in.

Bland annat har de två män från Skaraborg som dömdes till ett års fängelse för grovt skyddande av brottsling överklagat sin dom. En 32-årig och en 35-årig man ska, enligt domen, från tingsrätten ha hjälpt till att frakta bort kroppen får lägenheten där kvinnan bodde och mördades.

Även pappan till den mördade kvinnan har överklagat. Han vill att alla tre döms till strängare fängelsestraff. Också kvinnans mamma, syskon och barn vill att de tre ska dömas till ett hårdare straff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista