Folkpartisten Jonas Andersson, ledamot i regionstyrelsen, i debatt med Gert-inge Andersson (S). Foto: Cecilia Läckberg Blom
#vadkostarvården

Personalfrågorna viktiga för regionens ledande politiker

1:02 min

Gert-Inge Andersson, (S) och Jonas Andersson (Fp), debatterade framtidens vård i P4's slutdebatt om bemanningen i vården. Båda betonade personalfrågorna.

Regionstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson, (S), fick frågan vilken fråga som är viktigast att driva i valrörelsen.

– Det jag vill göra de kommande fyra åren är att vi ska kunna erbjuda våra medborgare den sjukvård som man har rätt att kräva. För det behövs också duktig personal och framför allt att man får en närsjukvård där man kan känna sig trygg.

Folkpartiets regionråd, Jonas Andersson fick svara på vilka frågor han vill ta tag i om han får makten i regionen efter valet.

– Jag tror det är viktigt att vi får ett nytt politiskt ledarskap som riktar fokus mot frågorna om administration och ersättningssystem för att ta ett helhetsgrepp om hälso- och sjukvården.

Jonas Andersson betonar också vikten av patientsäkerhet och vård på lika villkor.

– Sen tror jag att en avgörande fråga som vi har slarvat med är personalpolitiken - hur gör vi det attraktivt att vilja jobba i Västra Götaland?

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista