Fiaskot med Medeltidens Värld utlöste ett hat mot ansvariga politiker i Götene Foto: P4 Skaraborg

Misstänkt för politikerhot på fri fot

Länskriminalen: Vi har inte lyckats delge den misstänkte
1:29 min

 Socialdemokraten Kenth Selmosson i Götene, som tidigare hotats till livet, är kritisk mot polisens arbete med att hitta de skyldiga i hans fall. Trots att utredningen är klar så har polisen inte lyckats få tag på den misstänkte.

Hot mot förtroendevalda är så vanliga att var tredje kommun drabbades ifjol, enligt en ny undersökning som gjorts av Sveriges kommuner och landsting.

Kenth Selmosson hotades bland annat på flera hemsidor efter ett reportage i SVT:s Uppdrag Granskning om fiaskosatsningen Medeltidens Värld i Götene. Han fick stå under bevakning och blev föremål för insatser från säkerhetsansvariga på kommunen.

Kenth Selmosson är idag skarpt kritisk till polisens arbete, och säger till P4 Skaraborg att han är väldigt besviken.

Trots att händelserna polisanmäldes redan då, i slutet av 2012, så har ingen ännu delgivits misstanke om brott. Anledningen är att den misstänkte håller sig undan.
– I det här fallet har utredningen varit klar en tid, i nuläget är han efterlyst men vi har inte kunnat delge honom, säger Lars Johansson, chef på länskriminalen i Skaraborg.
Personer som gör sig oanträffbbara och därmed inte kan delges är inte ovanligt för polisen, förklarar Johansson.

Samtidigt är en av hemsidorna där Selmosson hotats fortfarande aktiv. Något som också det är svårt att göra något åt.
– Vi kan inte påverka hemsidorna. Det är distributionsbolagen som man får gå på pch påverka så att hemsidorna tas bort, säger Lars Johansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".