Foto: Jonas Partheen P4 Skaraborg
MORDRÄTTEGÅNGEN

Misstänkt ringde vittne och berättade att han "klippt till"

Vittne: "Han hade klippt eller klippt till
1:07 min

Dagens rättegångsförhandlingar kring det misstänkta mordet på Gabriel Holmdahl är full av vittnesförhör. Bland annat med flera närstående.

– Han (den misstänkta) började prata om att Gabriel och han hade bråkat. Han hade klippt eller klippt till. Jag tog det inte så seriöst just då för de har bråkat förut, säger ett vittne.

Den tredje dagens förhandlingar i Skaraborgs tingsrätt kring mordet på Gabriel Holmdahl var full med vittnesförhör. Mycket handlade om hur relationen mellan den misstänkta och offret såg ut. Om de umgicks, hur mycket och i vilka sammanhang.

En del förhör handlade om eventuella motiv till det misstänkta mordet. Ett vittne som är närstående till Gabriel berättade att han sett att Gabriel inte svarade i telefon när den misstänkte ringde. Han hade då frågat varför och fått till svara att den misstänkte var arg på Gabriel. Enligt Gabriel berodde det på att han hade förvarnat en person om att han skulle bli rånad av den nu mordmisstänkte. Och den misstänkta skulle då ha blivit arg eftersom Gabriel tjallat.

Rättegången fortsätter med sin fjärde och sista dag är på måndag. Och då kommer åklagaren också berätta vilket straff hon vill att dom misstänkta döms till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".