LUNDSBERGSRÄTTEGÅNGEN

Elev från Skaraborg friad

Skaraborgaren som varit åtalad för olaga hot i samband med en nollning på internatskolan Lundsberg frikänns. Däremot fälls två andra elever för vållande till kroppsskada.

Den elev från Skaraborg som stått åtalad för olaga hot i samband med en nollning på internatskolan Lundsberg frias av Värmlands tingsrätt. Rätten skriver att avsikten inte var att skrämmas på ett sådant sätt att den utsatta eleven skulle känna allvarlig fruktan för sin person.

Däremot döms två andra elever som var de som aktivt använde strykjärnet som gav en elev andra gradens brännskador för vållande till kroppskada till dagsböter på 2000 kronor vardera.

Det var i höstas som en grupp sistaårselever genomförde en så kallad nollningsaktivitet på skolan. I samband med den fick en yngre elev brännskador av ett strykjärn.  

– Det ligger i sakens natur att man måste vara mycket försiktig när man handhar ett strykjärn. Det har de inte varit, säger rättens ordförande lagmannen Lars Bjurstam i ett pressmeddelande.

Även den anställda som stått åtalad frikänns från anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista