Skådespelaren Roland Jansson går runt på en kyrkogård i filmen. "Men ni ska väl inte ligga här och skräpa?" säger han till en grav. Foto: Skärmdump Youtube
VÄSTRA GÖTALAND

LO-film om sjukförsäkringar får kritik

1:32 min

En film om sjukförsäkringar med avsändare LO Västsverige har väckt starka reaktioner. I kommentarsfältet finns många som kommenterat filmen som osmaklig, usel och ofräsch.

– Men ni ska väl inte ligga här och skräpa? Iväg till Arbetsförmedlingen med er och starta eget! säger Roland Jansson till en grav på en kyrkogård. Utklädd till “försäkringsläkare” följer han också en ambulans till sjukhuset för att säga att de ska köra patienterna direkt till Arbetsförmedlingen istället för till akuten.

Filmen har väckt många känslor och reaktioner, vilket var precis vad man ville. Det säger Dan Gabrielsson från Falköping som är ordförande för LO-distriktet i Västsverige.

– Absolut, vi vill ju ha en debatt om vad som har hänt med Sverige och “hur långt kan man gå?”. Här står skådespelaren Roland Jansson och ger uttryck för sin känsla. Han gör det på ett sätt som gör att folk reagerar, säger han.

Han förstår att vissa upplever den som väldigt tillspetsad, och förstår att den väckt många olika reaktioner.

– Men jag tycker att man ska titta på den satiriskt. Mycket humor idag är ju lite svart och det beror nog på hur man upplever filmen. Det är nog delat i två läger, ena halvan som tycker att det är kanonbra och andra halvan som undrar vad det är för överdriven skit, säger Dan Gabrielsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista