1 av 2
Det var rekordmånga som gick i mål i Tour de Mössebergs femte upplaga. Foto: Anna Öfverman / P4 Skaraborg Sveriges Radio.
2 av 2
Tävlingsledaren Krister Musslinder framför den sista och troligen jobbigaste etappen i tävlingen: slalombacken. Foto: Anna Öfverman / P4 Skaraborg Sveriges Radio.
FALKÖPING

Skidfest på Mösseberg i helgen

2:34 min

I helgen var det dags för Falköpings stora längdskidtävling "Tour de Mösseberg". Det är femte året tävlingen körs och i år är den större än någonsin.

De 118 tävlande i åldern sju till 20 har idag ökat till 400. Något som tävlingsledaren Krister Musslinder gladde sig åt. 

– Det är jättekul att vi kan locka så mycket åkare, det är ett gott betyg tycker jag.

Vad kommer det sig att det blir fler och fler som tävlar?

--Det har väl blivit ett bättre och bättre arrangemang och det är ju kul om åkarna tycker det också och vill komma tillbaka, säger han.

Tävlingarna avlöste varandra i helgen med fler anmälda än någonsin. Vissa hade rest långt för att komma dit. Ändå från Gotland till Dalarna och Jämtland. Men mycket större än vad Tour de Mösseberg var i år blir svårt att klara av framöver säger Krister Musslinder.

– Än så länge så klarar vi inte många fler. Vi märker redan nu mer parkeringar och att vi behöver större värmestuga. Så många fler kan vi nog inte bli.

Men kan ni växa om ni bygger ut?

– Ja, det är klart. Men då får vi köpa fler nummerskyltar.

En av de tävlande i helgen var Josefine Ellneskog från IFK Skövde som varit med förr. Hon gillar blandningen av folk i tävlingen.

– Man träffar så många som kommer från andra ställen högre upp i Sverige och mer söderut. 

Vad är det som lockar med att köra skidor?

– Utmaningen tror jag. Att man måste träna mycket för att orka överhuvudtaget, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista