Staffan Lundh såg sitt Mariestad Bois göra sin bästa match för säsongen. Arkivfoto: Simon Wadebäck.
ISHOCKEY

Mariestad BOIS krossade Mörrum

4:35 min

Mariestad Bois tog fjärde raka segern genom att pulverisera formstarka Mörrum med hela 7-1 och tog därmed ett järngrepp om en slutspelsplats med fem omgångar kvar av allettan.

Efter tre tajta matcher där Bois vunnit efter straffar så blev det en ren uppvisning inför 1224 åskådare i Katrinhallen när Mörrum kom på besök.

Mariestad gjorde två mål redan innan matchklockan tickat upp till fem minuter. Philip Larsson klippte in 1-0 direkt efter en vunnen tekning av Jonas Pontusson.

2-0 prickade sen Ponutsson själv in mellan benskydden på målvakten Mattias Pettersson.

Bois var klart hetare i första perioden och spelade ut Mörrum som såg att vara både loja och slarviga. Hemmalaget kunde därför utöka till 3-0 i power play då Philip Larsson sköt in målet efter att Eddie Davidsson snott pucken av en Mörrumsspelare.

Visserligen så reducerade gästerna i mittenperioden då Bois blev en aning bekväma men efter att ha dödat av en utvisning i början av sista perioden så stärktes Mariestad och Pontussons 4-1 på tennis punkterade matchen.

Mörrum gav då upp och ett spelsuget Mariestad utökade i stadig takt sin ledning till en utklassningsvinst.

Förstakedjan i Bois med Eddie Davidsson (fyra assist), Jonas Pontusson (två mål och en assist) och Philip Larsson (två mål och två assist) var dominanta och gjorde som de ville mot ett håglöst Mörrum.

Boforslånet Philip Larsson gjorde sin bästa match i Boiströjan och utropades två gånger om (!) som tremålsskytt men det korrigerades både gångerna i efterhand till assist. Något den poängflitige högerforwarden kunde ta med ro en sån här kväll.

Mariestad BoIS HC - Mörrums GoIS IK 7 - 1 (3-0, 0-1, 4-0)

Period 1: 1-0 (00:47) Philip Larsson (Jonas Pontusson, Eddie Davidsson), 2-0 (04:59) Jonas Pontusson (Eddie Davidsson, Linus Johansson), 3-0 (12:45) Philip Larsson (Eddie Davidsson, Filip Törnqvist) powerplay (5-4). Skott: 10-5.

Period 2: 3-1(06:59) Pontus Gulldén (David Jonsson, Jesper Johansson) powerplay (5-4). Skott: 12-8.

Period 3: 4-1 (05:32) Jonas Pontusson (Philip Larsson, Eddie Davidsson), 5-1 (06:57) Erik Olsson, 6-1 (12:24) Marcus Green (Erik Olsson, Philip Larsson), 7-1 (15:16) Viktor Jörnevik (Filip Törnqvist, Tony Söderman). Skott: 12-10. Totalt: 34-23.

Utvisningar: Mariestad BoIS HC 5x2 min., Mörrums GoIS IK 4x2 min.

Domare: Richard Magnusson, TRANÅS

Publik: 1224

Matchens lirare, Mariestad BoIS HC: Jonas Pontusson Matchens lirare, Mörrums GoIS IK: Andreas Grönqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista