Polisen spärrade av det område där Gabriel Holmdahl hittades död Foto: Torbjörn Axelsson

Rättsläkaren om hur Gabriel Holmdahl knivhöggs till döds

Rättsläkaren kommer att ha en viktig roll när tingsrätten ska ta ställning till hur Gabriel Holmdahl dödades den 14 augusti i Lidköping. Idag inleds den sista rättegångsdagen vid Skaraborgs tingsrätt.

Enligt åtalet så menar kammaråklagare Jenny Karlsson att 20-åringen höggs till döds med ett stort antal knivhugg. Åklagarens starkaste bevis - den bild som den mordmisstänkte 22-åringen själv tog med sin mobilkamera på offret - kommer också att avhandlas av rättsläkaren.

Bilden visar att Gabriel Holmdahl vid tillfället för fotot fått ta emot flera knivhugg framifrån, men att han fortfarande var vid liv. Det faktum att han sedan fick flera knivhugg i nacken och ryggen visar att det handlar om ett uppsåtligt mord, menar åklagaren, och inte att den mordmisstänkte skulle handlat i nödvärn som han själv hävdat under rättegången.

Rättegången avslutas med slutpläderingar från åklagare, målsägarbiträde och försvarsadvokater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".