1 av 2
Mimmi Engman från Umeå är en av de 90 rekryter som kommer till Trängregementet idag. Foto: Torbjörn Borg / P4 Skaraborg Sverigs Radio
2 av 2
Jonas Schiller, kapten vid Trängregementet i Skövde, tar emot rekryter idag. Foto: Torbjörn Borg / P4 Skaraborg Sveriges Radio

90 rekryter är redo i Skövde

Mimmi Englund: Jag har mina kompisars stöd
7:04 min

Trängregementet i Skövde växer idag. Vid årets första inryck kom 90 rekryter till den grundläggande militära utbildningen.

90 personer kom idag till regementet för att börja sin tre månaders långa utbildning. Målet är att de ska kunna söka anställning som soldater i Försvarsmakten eller ingå i Hemvärnet med de nationella skyddstyrkorna.

– Det är en lagom grupp att arbeta med. De kommer alla att fördelas på tre olika plutoner, säger Jonas Schiller.

Under förmiddagen skrev de in sig och hämtade sin utrustning och träffar de de andra i plutonen på logementet.

– Det känns bra nu, men vi får se vilka känslor jag har i eftermiddag. Jag valde detta för att utmana mig själv och träffa nya människor, säger Mimmi Englund rekryt från Umeå.

Nu återstår att se hur många som är kvar i försvaktmakten efter den här grundläggande utbildningen. Den senaste undersökning visar att en av fem väljer att lämna utbildningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".