Hårdrockbandet Sabaton, med Skövdebon Hannes Van Dahl bakom trummorna, spelade live under ett spinningpass på gymmet Må Bättre i Falun. Foto: Ulf Palm / TT.
MUSIK/TRÄNING

Sabaton spelade live på spinningpass

4:52 min

Hårdrocksgruppen Sabaton mickade upp på en friskvårdsanläggning i Falun och spelade live under spinningpass. Bakom trummorna, men framför cyklarna, satt Hannes Van Dahl från Skövde.

Sprlningen skedde i lördags eftermiddag.  

– Mycket konstigt har man gjort men det här tar priset. Men det var jäkligt coolt, folk var supertaggade, klädda i Sabatontröjor och verkligen med, säger Hannes van Dahl.

Hårdrockbandet hade riggat ungefär som de brukar med fullt ljus - och fullt ljud. Hannes Van Dahl tror inte att deltagarna hörde särskilt mycket av instruktörernas kommandon.

– De har ju sina tecken för ”cykla långsammare” och cykla fortare” så de satt där och tecknade. Och försökte gasta bäst de kunde, ha ha.

Sabaton och spinningdeltagarna körde i två set. Bandmedlemmarna, Hannes Van Dahl undantagen, satt också på cyklar.    

– Det roligaste jag har sett. De svettades enormt. Någon av dem hade en cykel med för lågt motstånd så hans trampor gick hur fort som helst. Skitroligt.

Hannes van Dahl tycker att spelningen är deras mest udda hittills och tycker att det väl nu bara är att "rulla på": 

– Man kanske kan göra något ännu mer skruvat. Någon pratade om att spela under ett maraton. Det skulle ju bli rätt jobbigt för mig som måste konka runt på ett helt trumset i fyra mil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista