Fredrik Malm, polis östra Skaraborg, gästade studion. Foto: Christopher Johansson / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Skaraborg

Polisen utvärderar sin Facebooksatsning

6:30 min

Det var en lucka som behövde täppas igen och ett sätt att visa bredden i verksamheten. Nu har fyra månader gått och polisen i östra Skaraborgs insats på Facebook har nu gett ett resultat.

– Vi är jättenöjda och vi ser att vi byggt upp en ny kanal för att ha en dialog med allmänheten, säger Fredrik Malm enhetschef på Polisen östra Skaraborg.

När den här tjänsten sjösattes i höstas besökte Fredrik Malm P4 Skaraborg och lyssnarna hörde snabbt av sig med egna tankar om satsningen. Då kom en hel del kritik. Bland annat skrev lyssnare om att de tyckte polisen borde lägga mer tid på viktiga saker och inte hålla på med statusuppdateringar på sociala medier.

– Det ska man ta till sig och lyssna till men det här är ju inget vi gör istället för något annat. Genom den här dialogen kan vi få in mer tips om var allmänheten vill se oss och vilka platser och tider man vill se oss.

Fler roller
Fredrik Malm har inte bara sett polisens Facebookroll som en dialog där folk kan tipsa honom och hans kollegor. Det är också en kanal att ställa saker och ting tillrätta. Som te x när det ryktas om skumma bilar som stryker omkring som kanske inte alls är skumma.

– Dels är det viktigt att komma ut med misstänkta saker där vi själva söker information. Men vi kan också sondera bort det som enbart kan vara ryktesspridningar så vi lägger bilden rätt så folk vet vad de har att förhålla sig till, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista