1 av 2
Foto: Jonas Partheen P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 2
Ambulans, polis och räddningstjänst larmades till olyckan. Foto: Jonas Partheen P4 Skaraborg Sveriges Radio

All skolundervisning ställdes in efter dödsolyckan

1:17 min

Föraren till en minibuss omkom i morse när han krockade med en skolbuss full med elever. Ingen elev fick några allvarliga fysiska skador, men Tidavads skola ställde in all undervisning och många berördes av det som hände.

– Många är jätteledsna och chockade. Man har nog inte fattat riktigt vad som hänt, säger rektor Kenneth Modin.

Vad händer nu och resten av dagen?

– Det är samtal. Elevgrupper som är kvar får prata med personal från POSOM-gruppen. Jag får prata med min personal.

– Framgent kommer det att finnas ett behov av samtal och stöd för barn med olika behov. En del behöver prata mycket, en del klarar det ganska enkelt, och hos en del kommer det ploppa upp senare så vi har en ständig beredskap på det.

Många var chockade

Det var i morse vid 8.30-tiden som en skolbuss med 28 elever krockade med en minibuss cirka en kilometer från Tidavads skola, söder om Mariestad. Föraren till minibussen omkom direkt.

Ingen elev fick några allvarliga fysiska skador men många var chockade och kommunens krisgrupp, POSOM-gruppen, kallades till skolan. Där skulle de finnas under dagen för att fortsätta ha samtal.

En del elever blev hämtade av föräldrar och fick åka hem, men även de kommer bli kontaktade av POSOM-gruppen, enligt Kenneth Modin.

– De blir också uppringda av POSOM-gruppen senare i eftermiddag för att kolla upp läget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista