1 av 2
IFK Sköves tränare Peter Johansson är förväntansfull inför vårsäsongen. Foto: Richard Hermansson, P4 Skaraborg/Sveriges Radio.
2 av 2
Det var ett skadefritt IFK Skövde (Tobias Warvne enda frågetecknet) som tränade inför mötet med Guif. Foto: Richard Hermansson, P4 Skaraborg/Sveriges Radio.
Handboll

IFK Skövde siktar på stark vår

5:22 min

IFK Skövde inleder vårsäsongen med att möta Eskilstuna Guif ikväll. Vi kollade läget i laget och frågade givetvis hur laget påverkas av Jonas Källmans flytt.

Tränaren Peter Johansson var nöjd av det han sett från laget efter den sista förberedande träningen innan vårsäsongen drar igång.

– Idag var det lite finslip på spelet och jag tycker att det ser bra ut.

Det är ett pressat IFK Skövde som går in i slutfasen av säsongen. Just nu befinner sig IFK på plats nummer 11, vilket innebär negativt kvalspel.

– Det låter tråkigt, men det är en match i taget som gäller. Vi måste isolera varje match och se den som en slutspelsmatch. Vi får ta det därifrån och sedan får vi se. Vi måste vinna tio till elva matcher för att gå till slutspel, om vi klarar av det vet jag inte. Möjligheten finns.

IFK:s bästa målskytt

Rasmus Wremer är IFK:s bästa målskytt så här långt med sina 98 mål. Publikfavoriten Wremer är rejält revanschsugen efter lagets svaga höst.

– Känslan är positiv. Vi kommer hungriga tillbaka och så länge chansen finns kommer vi tro på det här hela vägen.

Utan Jonas Källman i laget är Wremer övertygad att andra kommer kliva fram.

– Det kommer innebära att andra får ta hans roll. Han har bidragit med mycket, men nu har han valt att resa vidare och vi får klara oss utan honom - och det tror jag vi kommer göra på ett bra sätt.

Inför drabbningen med Eskilstuna Guif vet Rasmus Wremer hur laget ska agera.

– De gillar att kontra och så var det sist. De gör inte särskilt mycket mål utifrån rent skyttemässigt utan vi får stå tajt och tufft i försvarsspelet och sedan får vi straffa dem istället, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista