Anhållen djurrättsaktivist släppt på fri fot

Som P4 Skaraborg kunde avslöja på onsdagen så har ytterligare en djurrättsaktivist varit anhållen misstänkt för brott riktat mot minkfarmare. Mannen släpptes under kvällen igår på fri fot.

Mannen, en 26-årig göteborgare, är fortfarande misstänkt för brott. Det handlar om två fall av förberedelse till grov skadegörelse, uppger åklagare Sofia Karlsson till P4 Skaraborg nu på morgonen.
- Det fanns inte tillräckliga skäl för att begära honom häktad, men utredningen mot mannen fortsätter, säger åklagaren.

26-åringen misstänks vara inblandad i två av de brott som kommer att tas upp i den rättegång som inleddes igår. Tillsammans med flera av de åtalade djurrättsaktivisterna ska han ha rekognoserat och förberett sig för att släppa ut minkar på flera farmer i Rumänien och i Sverige.

Mannen är tidigare dömd för olaga tvång och olaga hot riktat mot pälsbutiker i Göteborg.

Kammaråklagare Sofia Karlsson säger till P4 Skaraborg att det inte är möjligt att väva in ytterligare en misstänkt person i den pågående rättegången, utan nu får åklagaren bedriva en förundersökning separat mot mannen och eventuellt väcka åtal senare.

Mannen har tilldelats en advokat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista