Thomas Hellkvist tränar basketlaget S:t Helena. Foto: Matilda Ljungkvist P4 Skaraborg Sveriges Radio

Stipendium gånger två för basketledaren Thomas Hellkvist

S:t Helenas tränare Thomas Hellkvist har under 30 år ägnat sitt liv åt basketklubben och engagerat sig för ungdomars idrottsutövande. Nu har han fått två stipendier.

Thomas Hellkvist avslutade förra året och påbörjade det nuvarande med att motta två stipendium för sitt arbete med klubben. 

I Förmiddag berättade han om sin egen väg till basketen, om han någonsin toppar laget och hur det var att ta emot ett pris inför en publik på 3000 personer.

- Det första var ett stipendium från Tomas Fredrikssons minnesfond, ett pris som delas ut till eldsjälar inom basketen i Region Södra. Det går oftast till föreningar men nu lyckades jag få det som person så det var extra roligt. I samband med utdelningen var det hemmamatch inför en fullsatt arena med 3000 personer i publiken. Jag hade en gammal tränare med mig som sa att jag såg lite tagen ut, säger Thomas Hellkvist.

Klubben hämtar ofta spelare från skolor och tränaren tror att idrottsutövande har en positiv effekt på ungdomar.

- Jag tror att det är viktigt att alla ungdomar får en meningsfull fritid. Att hålla på med idrott är bra ur alla aspekter, både när man går i skolan och när man har slutat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".