Misstänkt bensintank-borrare anhållen

En man greps imorse och har nu anhållits misstänkt för att ha stulit bensin genom att borra hål i tankar. Den senaste tiden har över 50 polisanmälningar från drabbade kommit in i norra Skaraborg, den senaste anmälan gjordes i Mariestad igår.

Den senaste tiden har över 50 anmälningar kommit in till polisen om uppborrade bensintankar som tömts på bränsle i trakten runt Mariestad, Gullspång och Töreboda. Polisen kan nu ha fått ett genombrott i utredningen:

- Vi har haft spaning på en person och han greps i morse, säger utredningsbefäl vid polisen i Mariestad Tony Johansson till P4 Skaraborg.

Mannen har nu efter beslut av åklagare anhållits misstänkt för stöld. I mannens bil hittades utrustning som kan ha använts för att borra upp och tömma bensintankar. Mannen är hemmahörande i Skaraborg.

- Nu gör vi en husrannsakan i mannens bostad sen får vi se vart det leder, det kan ju vara fler som ligger bakom de här brotten, säger Tony Johansson vid Mariestadspolisen.

Senast igår anmälde en privatperson att han fått bensintanken uppborrad på en bil som stod parkerad vid Sandbäcksvägen i Mariestad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista