Foto: Lars Pehrson/Scanpix

Kritik mot passagerarflyg i Lidköping

1:27 min

Nu kommer kritik om att återuppta flygningar på flygplatsen i Lidköping. Det är planerade charterflyg som Miljöpartiet i Lidköping är emot.

Ett nybildat företag vill ta över Lidköpings flygplats för bland annat fraktflyg men också charterflyg i framtiden. Men Miljöpartiet i Lidköping är emot att flygplatsen används till passagerarflyg för kortare sträckor.

--  MIljöpartiet anser att man inte ska utveckla flyg på mindre än 50 mils radie. Istället ska vi satsa på hållbara alternativ som järnväg och tåg. Det är väldigt dumt att satsa massa pengar på onödiga korta flygverksamheter.

Säger Göran Larsson som är gruppledare för Miljöpartiet i Lidköping.

Det är företaget Lidköping Airport management AB som vill ta över driften av flygplatsen och säger till NLT att det kan bli aktuellt med reguljära flyg till bland annat Stockholm, Köpenhamn eller Amsterdam.

Men Miljöpartiet i Lidköping tycker att det är dåligt både för miljön och ekonomoniskt. Göran Larsson pekar på att det tidigare gått dåligt för andra reguljära flyg på flygplatsen.

– På 80-talet så hade vi Golden Air-projektet där man utvecklade flyg till Stockholm med mera. I början gick det bra men sen gick det nerför och det blev en väldig ekonomisk förlust, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista