Photo: Tobias Röstlund / TT

Hellner: "Våga chansa och våga misslyckas"

1:51 min

Ännu ett av de svenska OS-hoppen på plats i ryska Sotji. Marcus Hellner anlände på tisdagen och säger till Radiosporten att man märker att det här är något extra.

Det här blir Marcus Hellners andra olympiska spel och längdskidåkaren kommer dit som regerande olympisk mästare i både skiathlon och stafett.

– Det är fyra år sedan och det är ganska lång tid för mig, har inte riktigt haft de resultaten som till exempel i fjol och året innan det. Men det finns några toppar och det gäller väl att få till det här nu, säger en nyanländ Marcus Hellner till Radiosporten.

Nu har nästan hela det svenska längdskidlandslaget landat i Sotji och även konkurrenterna börjar droppa in.

– Man märker på åkare och konkurrenter att det är något extra med det här och det brukar ju kunna tagga i gång en lite mer också, det känns mer spännande att ge sig in i ett OS än ett VM.

Hellner har inte riktigt fått världscupsäsongen dit han vill men menar att mästerskap och att lyckas i dem, det är det som driver.

– För att lyckas så tror jag att det gäller att inte göra det så märkvärdigt heller, det är ju trots allt samma typer av lopp och det är ju samma grej vi gör det är ju bara att det är lite andra omständigheter. Våga chansa och våga misslyckas lite grann, det är vad det handlar om för att ta medalj, säger Hellner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista