Stöldräd i båthamn i Mariestad

2:17 min

Tjuvar har gjort inbrott i båtar, husbilar, en fastighet och i en byggarbetsplats i Mariestad. Värdet på det stulna är ännu oklart.

Polisens teori är att stöldturnén började i en lokal för vinterförvaring av båtar och husbilar i hamnområdet. Hittills har polisen konstaterat inbrott i minst ett tiotal båtar och ett par husbilar, men det han handla om fler. 

– Båtarna är väldigt svårkontrollerade. De står högt upp och är placerade väldigt tätt, alla båtar är inte kontrollerade ännu. Det finns ett 50-tal båtar i lokalen.

Efter båtförvaringslokalen tror polisen att gärningsmännen tagit sig vidare och genomfört ett inbrott i en intilliggande fastighet. Där stals ett antal nycklar och en bultsax. 

Polisen teori är att bultsaxen sedan användes vid ännu ett inbrott på en byggarbetsplats i samma område. Där stals verktyg för 100 000 kronor. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista